Turridning

Ridturen anpassas efter önskemål och ryttarnas kunskapsnivå. Tidsåtgång är ungefär 3 timmar, varav cirka en och en halv timme är aktiv ridtid. Fika med kaffe, saft och sockerkaka ingår.

Pris: 600:- per ryttare

Lämplig klädsel

En bra BH om du är tjej, tajta kallingar om du är kille, för att undvika skavsår.

Rejäla skor eller kängor med klack och stadig sula och ett par längre strumpor som du kan stoppa ner byxorna i så de inte åker upp ovanför knäna.

Ta några kläder du inte är rädd om, för de blir säkert både smutsiga och håriga.

Inga långa halsdukar som du kan fastna med, gärna en tunn mössa eller en buff om det är kallt att ha under hjälmen.

Handskar och sockor, gärna ett par att byta med, om det är kallt och blött.

Bokning

Ring Tina, mobil 070-291 11 51 eller skicka e-post till hammarbygard@telia.com

(Skicka ett SMS eller ring när du vill boka och ha ett snabbt svar. Mail-svar kan dröja några dagar.)

Avbokning sker endast via SMS/telefon 070-2911151 och gäller inte förrän du fått bekräftelse från oss. Avbokningsavgift: 100 kr/person och tillfälle.

Bankgiro: 442-3760

Swish till Tina: 0702911151, ange deltagares namn, mobilnummer/e-post, datum för turridning/promenad.


Hur det går till hos oss

Turridning Hammarby Gård - Foto: Tomas Fransson

Vi ordnar uteritter hela året och i alla väder, främst på helgerna under höst-vinter-vår och alla dagar/kvällar under sommaren. Hos oss kan du rida en turridning i olika tempo i den takt som passar deltagarna.
  • Nybörjare - alla vill prova att galoppera, det blir någon kortare galoppsträcka där det passar.
  • Mellantempo - alla vill galoppera, flera kortare galopper.
  • Ridvana - alla kan rida längre sträckor i galopp och hålla kontroll på sin egen häst utanproblem.
Sommarryttare Hammarby Gård

Vi rider i skog och klättrar i berg och ökar takten på små slingrande grusvägar, kanske rider vi genom Tyresta By och genom gamla kulturlandskap.

Vi tar vanligen inte fler än 10 deltagare och vi blandar inte in deltagare med lägre kunskapsnivå än den angivna i turerna. Är ni ett eget gäng får ni naturligtvis blanda som ni vill, men kom ihåg att det är den som kan minst som bestämmer hastigheten.

Vi har egna fina ridvägar och kanske får nybörjaren prova sin allra första galopp i vår roliga galoppbacke. Tidsåtgången för en turridning är minst 3 timmar. Vi samlas på utsatt tid och går då tillsammans ut i hagen och hämtar våra hästar. Vi binder dem vid väggen och sköter om dem och sadlar och tränsar. Det tar ungefär en timme innan vi är klara att rida ut och då rider vi aktivt i cirka en och en halv timme i det tempo som ryttarna 
Vinterryttare Hammarby Gårdklarar av.
När vi kommer tillbaka sadlar vi av, pysslar om, kanske masserar eller stretchar hästarna om vi hinner och har ork kvar. Sedan släpper vi ut dem i hagen igen. Den som vill hjälper till att ge hö om det är lunchdags, sedan går vi och fikar tillsammans.

Vi har även skritt och ridpromenader, en lugnare typ av turridning för barn och alla andra som inte vill galoppera. Den aktiva ridtiden är en timme inkl instruktioner, men tidsåtgången minst 2 timmar, för vi sadlar av och kratsar hovar, borstar och pysslar också. Den som vill hjälper till att ge hö. Efteråt fikar vi tillsammans.

Lämplig klädsel för turridning: Oömma kläder som du inte är rädd om, rejäRyttare i galopp Hammarby Gårdla skor eller kängor med tjockare sula och gärna klack. Gummistövlar om det är blött. Du ska kunna gå ut i leriga hagar och hämta häst! Långbyxor och helst ett par långa strumpor att stoppa in byxbenen i, annars åker byxbenen upp om du inte har tillräckligt tajta jeans. En tunn skjorta som skyddar armarna om det är sommar och varmt, handskar om det är kallt. En bra BH om du är tjej och tajta kalsonger om du är kille! Hjälm får du låna.

För prisinformation, se inforutorna här till vänster. Se också information om lediga ridplatser och dagar för turridning under Turridning. Läs gärna också viktig information om vår olycksfallsförsäkring!                               

Olycksfallsförsäkring

Vi har den bästa olycksfallsförsäkring vårt försäkringsbolag kan erbjuda för vår typ av verksamhet. 

Om olyckan är framme är det i första hand din egen olycksfallsförsäkring som används, men många är dåligt eller inte alls försäkrade för olycksfall utan att de har tänkt på det. Se över din personliga försäkring innan du rider eller utsätter dig för andra aktiviteter där fysiska olyckor relativt lätt kan hända. 
Vi har westernsadlar för den osäkra ryttaren med knopp att hålla i, hästarna och ledarna är välutbildade, alla måste rida med hjälm, men trots det kan det hända olyckor. Hästar är djur, och människor är inte mer än människor, därför händer det förstås tyvärr saker ibland fast man försöker eliminera riskerna så gott man kan.