Välkommen till Hammarby Gård!

Bokning

Ring Tina 070-291 11 51 eller skicka e-post till hammarbygard@telia.com

Skicka ett SMS eller ring när du vill boka och ha en bekräftelse direkt. Mail-svar kan dröja några dagar, och då kan det vara försent...

Avbokning sker endast via SMS/telefon 070-2911151 senast kl. 18.00 kvällen innan och gäller inte förrän du fått bekräftelse från oss. Avbokningsavgift: 100 kr/person och tillfälle.

Bankgiro: 442-3760

Swish till Tina: 0702911151, ange deltagares namn, mobilnummer/e-post, datum för turridning/promenad.

Typer av turridning

 600 kr/per person. Tidsåtgång 3 tim varav ridtid 1,5 - inkl fika. Aktuella ridtider - se kalendern.
 • Ridvana- alla behärskar och kan reglera sina hästar i olika tempon och orkar galoppera längre sträckor. 
 • Mellantempo-hyfsat ridvana ryttare,flera kortare galopper. 
 • Nybörjare- ingen eller liten ridvana. 2-3 korta små galopper.
 • Tur de luxe - 1-2 personer privat- valfri tid valfritt tempo, kostar 2000 kr inkl fika. Lite dyrare, lite personligare, lite lyxigare i ensamt majestät...
 • Minst 4 personer eller 2000 kr för att det ska bli en ridtur
"Skritt&trav" 400 kr/per person.  Tidsåtgång 2 tim varav ridtid 1 tim - inkl fika. Turen går lördagar kl 12-14 under perioden september - juni.
 • Skritt&trav- för ryttare som inte vill galoppera, en timmes ridtur med eller utan ledare.
 • Den som bokar för icke ridvana barn tillhandahåller själv en ledare per bokad häst, om ej annat är överenskommet.
"Lilla ridskolan" - 400 kr/person. Tidsåtgång 2 tim varav ridtid 1 tim, inkl fika.
 • "Lilla ridskolan" - för ryttare som inte har så mycket erfarenhet men är nyfikna på våra basjkirhästar
 • Åldersgräns 10 år. Den som bokar för barn tillhandahåller själv en ledare per bokad häst om inget annat har är överenskommet.

Så här går det till

För alla ryttare oavsett kunskap är det vårt jobb att hjälpa er hitta er egen balans för att hjälpa hästen när vi ger oss ut i terrängen, och att ge er de verktyg ni behöver för att kunna kommunicera med hästen och därmed göra er ridtur så säker och trevlig som möjligt.
 • För nybörjaren så inleder vi varje ridtur för nybörjare med instruktioner om hur du stannar och styr och hur hästen fungerar. 
 • Till den vana ryttaren vill vi dela med oss lite av vår filosofi om att rida med små hjälper och att vara mjuk men samtidigt konsekvent.

                                                                                                   OBS! Maxvikt 90 kg på turritter!

 • Alla tillgängliga ridtider finns i kalendern under fliken Aktuellt med information om lägsta kunskapsnivå som ryttaren måste ha för att kunna deltaga.
 • Kom ihåg att du som är ridvan kan alltid rida i en grupp under din nivå men tvärtom blir lite svårt. Du som bokar- försök vara realistisk i din bedömning av din eller dina barns ridvana.
 • Om det står tex "Ridvana" betyder det att det finns platser att boka i en ridvan grupp. Är det fullt står det "fullt" eller ett bokat namn på en sluten grupp. 
 • Det brukar finnas möjlighet att boka ridning för en grupp med 6-10 pers någon vardag förmiddag.
 • Avbokning sker endast via SMS/telefon 070-2911151 senast kl. 18.00 kvällen innan aktuell tur och gäller inte förrän du fått bekräftelse från oss. Om vi inte nåtts av din avbokning debiterar vi en avbokningsavgift om 100 kr/person och tillfälle i efterhand.
Några ord om ryttarens ansvar i en ridvan grupp med långa galopper
Många ryttare vill gärna galoppera mycket, det är ju alltid jättekul - men man kanske inte är så där väldigt ridvan utan håller sig i sadeln och hänger med. Det här går ofta väldigt bra med våra snälla hästar och en westernsadel med knopp att hålla i. Oftast är galoppen inte längre än att ledaren kan sakta av om hästarna blir för glada i hatten, eller ryttarna för trötta i benen...

Men de långa galopperna är tuffa både för häst och ryttare. Dels för att ryttaren måste "rida" och hjälpa sin häst hela tiden, så att den orkar hålla tempot utan att ramla iväg för fort in i rumpan på hästen framför, eller bryta av i trav. Få hästar är helt självgalopperande även om de alltid gör sitt bästa trots att de inte alltid får den hjälp de kan behöva. Att rida långa galopper kräver en viss kondition hos ryttaren samt erfarenhet om hur man kan hjälpa sin häst att balansera sig på bästa sätt när det går fort och kanske svänger hit och dit i kurvorna. 

Och några ord om ting som gärna blir motsägelsefulla
Hästarna blir gärna pigga, försöker kanske gå om, och kan bocka lite- vi kallar det för att "bralla" - dvs lite skutt med rumpan men inte i avsikt att få av ryttaren - dels av att de blir lite trötta men mest för att de blir glada :-) Det måste man veta om man vill rida långa galopper i ridvana grupper.

Många av våra kunder säger att de vill ha en pigg häst men den får absolut inte bocka. Det är motsägelsefullt. En pigg häst har naturligtvis lättare att "bocka" än en lite lugnare häst, speciellt om det går fort och är lite busig ridning. Den perfekta hästen som kan gå hur fort som helst över stock och sten, utan någon hjälp av sin ryttare, i egen balans, utan att bli FÖR pigg och skutta eller bralla. Och som dessutom alltid lyssnar på sin ryttares order även om de andra hästarna busar i ledet - den finns nog inte.

Men de flesta Basjkirhästar i vårt gäng känns glada och lagom pigga, säger sällan nej till en galopp och lyssnar oftast på sin ryttare ;-).

Lämplig klädsel

 • Långbyxor - ej kortbyxor.
 • Gärna långa strumpor som du kan stoppa ner byxorna i
 • Hyfsat tajta kallingar om du är man
 • En riktigt bra BH om du är kvinna
 • Rejäla skor  - gärna en känga med klack
 • Kläder som du inte är rädd om - du blir troligen både hårig och smutsig.
 • Byte av vantar den kalla årstiden om du blir blöt.