Westernryttare Hammarby Gård

Nyfiken på western?

Har du frågor om westernridningen på torsdagar, eller är sugen på att provrida och se om du passar i gruppen? Kontakta gärna instruktör Lena Andersson direkt, mobil 070-3087117.

Bokning

Ring Tina mobil 070-291 11 51 eller skicka e-post till hammarbygard@telia.com

Bankgiro: 442-3760

Swish till Tina: 0702911151, ange deltagares namn, mobilnummer/e-post, datum för turridning/promenad.
Westernryttare_2 Hammarby Gård

Ridskola - westernridning
Vi har western-ridskola på torsdagskvällar för dig som har ridit western förut eller som har många års ridvana från "vanlig" ridning. 

Vi har till vår glädje konstaterat att Basjkirhästen passar alldeles fantastiskt bra till många grenar inom westernridningen - den är lagom stor, smidig och vändbar, orädd och smart! Dessutom ofta cool i stressiga och ovana situationer.

En favoritgren är trail - där hästen ska gå en bana som består av olika moment. Det ska vara en grind att öppna, en bro att gå över och bommar som inte får vidröras. Det kan vara en ranchtrail där man ska dra ett däck en viss sträcka, eller klä på sig en prasslande regnrock eller läsa en tidning på hästryggen. Här sätts verkligen hästens lydnad och nerver på prov, och
samarbetet mellan hästen och ryttaren är viktigt. 

Westerntävling Hammarby GårdNågra av ridskolans hästar tävlar idag regelbundet under säsong på lägre nivå. Våra unghästar blir inridna med både westernsätt och vanligt skolridning för att kunna passa alla ryttare. Hästarna har inga problem att ställa om till det ridsätt som ryttaren ger signaler om, det är värre för "vanliga" ryttare som vill ställa om till western, det brukar kunna vara svårt att tänka om...