Välkommen till Hammarby Gård!
        
Rolf och Tina Norlin
Hammarby Gård
137 95 Österhaninge

Mobil Tina: 070-291 11 51
Mobil Rolf: 070-291 11 52

hammarbygard@telia.com

Tina Norlin med Chimova

       "Allergihästen"

Många allergiker som inte tål vanliga hästar, har visat sig tåla umgänge med Basjkirhästar. Vi har flera hästallergiker som regelbundet rider uteritter och i vår ridskola. Vårt ridhus är i möjligaste mån anpassat för allergiker med vindnät för god ventilation och vi är noga med att mocka och sköta ridhusbotten.  Är du allergisk mot hästar och vill prova om du tål Basjkirhästar är du välkommen att komma och "provlukta". Ring och fråga om en tid som passar.

Western eller dressyr? Kolla på sidan RIDSKOLA

Det finns ibland några platser på vår ridskola. Passar dig som är intresserad av hästhantering och att rida "med känsla" - lite mer eftertanke och tydlighet. Det ska vara lätt att göra rätt...

Bakgrundsbild på sidan:
Karoline M


 
Hammarby Gård ligger i Österhaninge 2,5 mil ifrån Stockholm. Hammarby betyder liten by på en stenig skogsbacke.     
Det är familjen Norlin, Rolf och Tina och grabbarna DanielAnders och Andreas som bor här på gården. Vi bedriver traditionellt lantbruk och sår och skördar vete, korn, raps och havre, samt odlar vall som blir till ensilage för kreaturen och hösilage till hästarna.

Vi hyr också ut boxplatser och har plats för 14 trevliga hästar för tillfället. Hästarna här på Hammarby får gärna gå ute mycket i stora hagar och leva ett värdigt hästliv i en flock, för vi trivs med den filosofin. Foto: Natalie Lindholm, Lucky Rider, 2014

Hästarna


När du är här på gården träffar du kanske plötsligt på några andra personer också...
Christina Unnermark leder gärna turer och hjälper till med lite allting överallt.
Lena Andersson western & vanlig ridskola, (hovslagare, utbildad equiterapeut, tävlar i western, hoppning och distans) kunnig instruktör som har hand om våra ridskoleelever, både barn och vuxna på olika nivåer. 
Mats och Åsa gör ett fantastiskt jobb med unghästarna två gånger i veckan, i ur och skur, vilket jag är oerhört tacksam för. De pysslar, tränar, rider i skogen och bygger muskler och självkänsla på unghästarna.