För mer information

Rolf och Tina Norlin
Hammarby Gård
137 95 Österhaninge

Mobil Tina: 070-291 11 51
Mobil Rolf: 070-291 11 52

elizar stamtavla

Avel och försäljning

Elizar Hammarby GårdAlla föl och unghästar vi säljer är väl hanterade och regelbundet verkade och avmaskade. De är uppfostrade i en naturlig flock och blir därför harmoniska och lätta att hantera, då de talar "hästiska" helt naturligt, och har respekt för rangordning.


Vi har en godkänd hingst till avel, Elizar. Vi valde ut honom till vår avel eftersom han är son till en av våra mest populära turridningshästar, den vackra och vänliga Krazotka. Hans äldre bror Cestibor, är en av de mest efterfrågade på ridskolan och har tävlat lite i western. 

Elizar_2 Hammarby Gård

Dotter Irina är Sveriges högst bedömda Basjkirhäst med 43 poäng och ska tävlas lite framöver.

Pappa till Elizar är Tarasov, klass 1 hingst, som är otroligt lättriden, mjuk i rörelserna och med mycket motor. Våra avelsmål är att få fram lagom stora, allsidiga, ridbara hästar med bra anatomi och suveräna psyken. Sen gör det inget om de har härliga färger och är skitsnygga också...

Elizar blev avelsvärderad till klass 1 i mars 2007. Bedömd med 41 poäng vid Grevagården i Skövde 10/3 2007. Mankhöjd 154 cm. Citat ur avelsvärderingsbeviset:

Elizar - Hammarby Gårds avelshingst

"Mycket god rastyp. Rastypiskt huvud, bred hals, välutvecklad manke, djup bål, välformat kors, något brant bog. Välbenad från sidan, nöjaktigt korrekt. Avspänd skritt med god mekanik. Energisk vägvinnande trav."

Typ: 9, Huvud, hals, bål: 8, Extremiteter: 8, Skritt: 8, Trav: 8. Summa 41 poäng. Ridprov: 8-7-8-7-7=37.

Avkommorna Hammarby Irina 43 poäng.  Årets stjärna 2011- Oksana av Basta, mamma Babusjka, pappa Elizar - fick hela 40 poäng! Vi är väldigt stolta och gratulerar Basta och Stefan (vi vet att det är hans favorit-tjej) Brodern Karelin fick 38 poäng och extra beröm för sin trevliga mentalitet av välrenommerade domaren Jan Lockwall. Magdalina 40 poäng och Malushka belönades med Diplom 2014 i Ökna.
Elizars fösta kull födda 2007 -  Irina, Igrusjka, Ivasko och Igor arbetar i verksamheten.  Likaså Jasjin, Jarek, Jelena, Jirinka, Koskov, Krits, Kira och Kirian. De är vänliga, arbetsvilliga och lättridna, inga konstigheter alls.
Precis som vi siktat på med våra avelsmål. Vi vill ha stor ridbarhet både psykiskt och fysiskt på våra Hammarbyhästar - det är det viktigaste. En ridhäst ska vara postitiv och välvilligt inställd till arbete och till människor. Och den måste ha fysiska förutsättningar och vara välbyggd för att kunna bära en människa utan att gå sönder eller få ont. Bra ben, rygg och halsen på rätt ställe är en bra grund.

Årets 3-åringar efter Elizar är nu "insuttna" - Magdalina, Malushka och Memeika får börja gå i skogen med Mats och Åsa på ryggen  för att bygga lite muskler innan de får börja skolan när de är fyra år. Det var en helt odramatiskt och de tyckte att det var mycket roligt att få komma ut ur hagen och göra spännande saker. Nicolai och Natalya får vänta till nästa år. Orlov är minst och vi väntar 5 föl nästa år. 

Vi välkomnar alla Basjkirintresserade, som vill se många representanter för denna ovanliga ras på samma ställe, att besöka oss, eller att ringa och prata Basjkirhästar med oss.